[ad_1]
حلوای آرد برنج علاوه بر طعم و عطر فوقالعاده، خواص زیادی نیز برای سلامتی دارد. آرد برنج، یکی از آردهای مغذی با ارزش غذایی بالاست و املاح معدنی و ویتامینهایی مانند ویتامین ب6، آهن، منیزیم، پروتئین، فسفر، مس و روی دارد.
همچنین این آرد مقداری زیادی فیبر دارد که با پایین آوردن کلسترول و قند خون موجب حفظ سلامت قلب میشود. پاکسازی کبد، درمان یبوست و تقویت پوست از دیگر مزایای آرد برنج برای سلامتی است.
طرز تهیه حلوای برنج خانگی
مرحله اول: تهیهی شربت حلوا
درون قابلمهای شکر و آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا مخلوط آب و شکر کمی بجوشد. سپس گلاب و زعفران را به مخلوط شکر و آب بیفزایید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم: تفت دادن آرد برنج
قابلمه دیگری را روی حرارت ملایم قرار دهید. داخل قابلمه روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، آرد برنج را اضافه کنید و تفت دهید تا آرد طلایی شود (آرد باید کمی سرخ شود اما مراقب باشید نسوزد).
محله سوم: اضافه کردن حلوا و هم زدن مداوم
پس از اینکه آرد برنج در روغن تفت داده شد، کمکم شربت را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت کاملا جذب حلوا شود؛ آنقدر مخلوط کنید تا حلوا خودش را بگیرد و جمع شود. سپس، حلوا را درون ظرف بریزید و با خلال پسته، پودر نارگیل و … تزیین کنید.

رسپیهای مرتبط با تهیه حلوا برنج
طرز تهیهی حلوای کاسهای شیرازی
آب و شکر را داخل یک قابلمه با هم ترکیب کنید. به قابلمه حرارت دهید تا آب بجوشد. در یک قابلمهی دیگر آرد برنج و یک پیمانه آب را با هم مخلوط کنید و کامل آرد برنج را حل کنید. سه قاشق غذاخوری روغن و زعفران دمکرده را به مخلوط اضافه کنید. به اندازهی یک فنجان چایخوری گلاب به مخلوط اضافه کنید. شربت آب و شکر که به جوش آمد، مخلوط برنج را روی شعله بگذارید و در ۲ یا ۳ مرحله شربت را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید در حین این مراحل شربت باید همچنان روی شعلهی گاز باشد و پس از هربار اضافهکردن آن، مخلوط را هم بزنید تا کمکم غلیظ و براق شود و به اصطلاح به روغن بیفتد. در مرحلهی آخر برای همزدن از لیسک استفاده کنید. سپس زیر شعله را خاموش کنید و حلوا را در ظرف سرو خنک کنید و با دارچین، خلال بادام و پسته تزیین کنید.
طرز تهیهی حلوای تبریزی
در یک قابلمه یک و نیم پیمانه شکر، ۱۹۰ میلیلیتر آب را با هم ترکیب کنید، حرارت را روشن کنید تا شکر در آب حل شود و تقریبا دو و یکچهارم قاشق سوپخوری زعفران دمکرده به مخلوط آب و شکر اضافه کنید. بعد از اینکه شربت قل زد، زیر حرارت را خاموش کنید. ۳۵ میلیلیتر (همان دو و نیم قاشق سوپخوری) گلاب و یک قاشق سوپخوری عسل را به مخلوط اضافه کنید. حالا یک عدد زردهی تخم مرغ را در یک کاسه مخلوط و به آن مقداری از شربت داغ اضافه کنید تا همدما با شربت شود، سپس آنرا به شربت اضافه کنید. مواد شربت را کنار بگذارید تا خنک شوند. در یک تابه، یک و نیم پیمانه آرد، ۱۳۰ گرم آرد برنج را در حرارت تفت دهید، ولی حواستان باشد رنگشان تغییر نکند. پس از ۱ یا ۲ دقیقه زیر حرارت را خاموش کنید و آرد را در ظرف دیگری بریزید تا خنک شود. پس از خنکشدن مخلوط آرد را از الک رد کنید.
یک تابه را روی گاز بگذارید و به آن حرارت دهید، سپس ۱۳۰ گرم روغن به آن اضافه کنید و روغن را گرم کنید، پس از گرمکردن روغن آرد الککرده را به روغن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا از سوختن آرد جلوگیری کنید. نیازی به تفتدادن زیاد آرد نیست، تا حدی که آرد تغییر رنگ دهد کفایت میکند. حالا شربت خنکشده را به مخلوط اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا غلیظ و یکدست شود. حالا زیر حرارت را خاموش کنید و پس از خنکشدن، حلوای تبریزی را سرو کنید.
طرز تهیهی حلوای برنج شمالی
۲۴۰ گرم کره را روی تابه با حرارت متوسط رو به پایین بگذارید و پس از اینکه کره کمی ذوب شد، یک پیمانه و یکپنجم پیمانه آرد برنج اضافه کنید و ۱۰ دقیقه تفت بدهید. سپس سه و نیم پیمانه آبجوش را به حلوا اضافه کنید و حلوا را بهطور مداوم هم بزنید. پس از اینکه مخلوطتان یکدست شد، یک و یکپنجم پیمانه شکر، نصف سهچهارم پیمانه گلاب، نصف قاشق چایخوری پودر هل و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا همهی مواد با هم حل شوند. سپس در حلوا را بگذارید تا دم بکشد. پس از دمکشیدن، حلوا را در ظرف مناسب سرو و نوشجان کنید.
نکات طلایی تهیه حلوای آرد برنج
-در صورتی که گلاب در دسترس نداشتید، میتوانید از هل کوبیده یا وانیل استفاده کنید.
-در مدت زمانی که حلوا را آماده میکنید حرارت باید ملایم باشد.
-اگر حلوا در مرحله آخر سرخ شدنش به روغن نیفتاد، مقداری روغن به آن اضافه کنید.
-بهتر است در پخت حلوای آرد برنج در زمستان از روغن مایع و در تابستان از روغن جامد استفاده نمایید.
[ad_2]
منبع: irancook.com








